Mønt Blog med seneste nyt.

SIEGs 2018 (Norden) den store katalog

Årets nye katalog er en fuldstændig katalogisering af Danmarks mønter. Vi har i år igen medtaget Borgerkrigsmønterne, for interessen har været stigende og der er rettet en del. Priserne er også aktuelle
Vi har medtaget mønterne fra Gottorp. Det var danske kongesønner, der blev hertuger i Sønderjylland og Gottorp. Tidligere var disse områder en naturlig del af den danske møntrække, men med krigen i 1864 tabte mange samlere interessen for dette gamle danske område.
I 1908 udgav Chr. Lange et stort værk med registrering af hans samling - bl.a. mange stykker fra Nordtyskland. Dette var det førende katalog indtil 2012, hvor Jørgen Sømod udgav "Mønter fra Slesvig & Holsten 1460-1923". Han havde fundet mange nye stykker, som Chr. Lange ikke kendte.

Priserne stiger for de gode mønter
Årets katalog viser gennemgående mange prisændringer. Det er igen den gode kvalitet, som bliver dyrere, mens interessen for de mere almindelige samt mønter i dårlig kvalitet fortsat er dalende. 
Vi har også udvalgte auktionsresultater for en del af de sjældneste mønter. Nogle af disse resultater er flere år gamle (op til 25 år), og det er ikke fordi, vi ikke ajour dem, men mønterne er, så vidt vi ved, ikke solgt offentligt siden det sidste resultat. Det viser noget om sjældenheden for visse mønter.

Oplagstallene falder
Forbruget af mønter og sedler er fortsat faldende, som vi har skrevet om tidligere. Nogle lande har gennem flere år ikke udsendt nye mønter, mens andre kun har udsendt årssæt. Det fik konsekvenser for Den kongelige Mønt i København.

Den Kongelige Mønt lukkede
Det er også første år, hvor Danmarks nye mønter er fremstillet i Finland. Man har igen valgt, at fjerne initialerne fra mønterne, så LGS er væk.

Norge
Interessen for de norske mønter fra danskertiden - det vil sige indtil 1814 - har været støt stigende de senere år, hvilket har ført til markant højere priser. Vi har gennemgået alle priserne og det er blevet til større stigninger.

Sverige
Når vi igen medtager Borgerkrigsmønterne plus de Sønderjyske hertuger, så bliver kataloget så stort, at vi var nødt til at udelade Sverige.

Kataloget koster 400,- kr. Udkommer i dag den 1. torsdag i september.


ISBN: 
978-87-92287-37-3
Sideantal: 672

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.11 | 08:01

Hvor kan man købe denne her ?

...
19.12 | 17:59

??? jeg har i går modtaget nævnte katalog, man har ikke gidet at rette prisen mellem 10 kr 2016 JS og LGS ???

...
14.11 | 01:55

Hej BK,

Nej, jeg køber ikke alm. danske årgangs mønter, men evt. andre mønter skillinger m.m

Men til dig og evt. andre, skriv i ''Kontakt Os'' vedr. salg

...
12.11 | 21:14

Køber du mønter?

...
Du kan lide denne side